Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2026

Π Πολιτισμός

Τα κάλαντα από τους «Φωταρούς» στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Τα τοπικά κάλαντα των Φώτων είπαν σήμερα στο Δημαρχείο Πολυγύρου οι «Φωταροί». Τα νέα παιδιά από το Παλαιόκαστρο, που κάθε χρόνο ανήμερα των Θεοφανείων αναβιώνουν στο χωριό το έθιμο των «Φωταρών», υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Χρήστος Βορδός και Δημήτριος Ζαγγίλας.

Η ομάδα των καλανδιστών μαζί με τον «βασιλιά» ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, παίζοντας παραδοσιακά όργανα και κρατώντας ξύλινα σπαθιά έδωσαν μια γεύση από το δρώμενο των «Φωταρών», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στις 14:30, στο Παλαιόκαστρο.

🎵 Την 1η Χειμερινή Χορωδιακή Συνάντηση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Κασσάνδρα» το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας. Πρόκειται μια γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο πολιτιστικό θεσμό για τον τόπο.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα