Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Ιερισσού

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου ¨ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΝ ΧΡΙΣΤΕ…¨ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, 

Η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ¨, υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτη Βασιλείου Κοκκαλιάρη, απέδωσε 17 επίκαιρους Βυζαντινούς ύμνους, που ανέλυσε και σχολίασε θεολογικά, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος.

Τη γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως, στον χοράρχη του κ. Βασίλειο Κοκκαλιάρη και κυρίως στον Προκοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτο, για την υψηλή θεολογική ποιότητα, την εμβρίθεια και τα εύστοχα σχόλιά του επί των Ύμνων της Θείας Επιφανείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης και Ιωάννης Μητροφάνης, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου Δημήτριος Κοντογιώργης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γεώργιος Χαϊδευτός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Αρναίας.

του Στέλιου Ρήγα
halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα