Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Όρμος Παναγίας: Φεστιβάλ Ιουλιανής Πανσελήνου

 Τα τελευταία τρία χρόνια στο λιμάνι του ‘Όρμου Παναγίας διοργανώνεται ένα Φεστιβάλ από το Δήμο Σιθωνίας και με τη συμμετοχή φορέων της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Πανσέληνο του Ιουλίου απ’ όπoυ πήρε και το όνομα της.


Οι φετινές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες και περιλαμβάνουν μουσικές, θεατρικές και εικαστικές εκδηλώσεις που παρατίθενται στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:



 28 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη, ώρα 20:30

Έναρξη του Φεστιβάλ- Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Ο Όρμος του χθες».
Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο αίθριο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στο λιμάνι του Όρμου Παναγίας. Συλλέχθηκαν με αγάπη και κόπο και προσπαθούν να φανερώσουν τις αλλαγές που συνέβησαν στο χώρο, στο χρόνο και στον τρόπο ζωής από το 1930 έως 2000.
21:30 Έναρξη συναυλίας με το “ Trio Mousicanti”
Μια παρέα βιρτουόζων μουσικών, ένα φοβερό τρίο έρχεται με μια πρωτοποριακή μουσική πρόταση . Ο Μανώλης Καραντίνης με το μπουζούκι του, ο Θάνος Γιουλετζής με το βιολί του και ο Αχιλέας Σοφούδης με το πιάνο και την φωνή του, στήνουν μια μοναδική μουσική γιορτή επί σκηνής με βάση το ελληνικό τραγούδι.

29 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, ώρα 21:30
Έναρξη συναυλίας “ΧΟΡΔΑΙΣ ΕΝ ΦΕΡΣΑΛΩ” .
Μουσική βραδιά με έντεχνο ελληνικό και παραδοσιακό τραγούδι με το τοπικό συγκρότημα «Χορδαίς εν φερσάλω»

30 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, ώρα 21:30
Συναυλία «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» με τον Κώστα Μακεδόνα
Ο Κώστας Μακεδόνας σε ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση.
Τραγούδια σταθμοί της ελληνικής μουσικής, με λόγια γραμμένα από τους ποιητές μας,
χαραγμένα μέσα μας και τραγουδισμένα από όλους. Μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα η εξαιρετική Χριστίνα Μαξούρη. Επί σκηνής επίσης και ο εκλεκτός Κώστας Τριανταφυλλίδης.
Μια βραδιά με τραγούδια διαλεχτά και διαλεγμένα όπως τα μελοποίησαν μοναδικά οι μεγαλύτεροι συνθέτες μας. Στην παράσταση συνδράμουν κορυφαίοι σολίστες-μουσικοί που με τα ηχοχρώματα τους αναδεικνύουν τις μελωδίες των ποιημάτων του Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Καββαδία, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Γκάτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μάνου Ελευθερίου. Διάρκεια παράστασης 2 :30 ώρες .

1 Ιουλίου Κυριακή 21:30
Λήξη Φεστιβάλ: Γιώργος Καραδήμος “The love boat “ του Πάνου Σουρούνη
«… κάθε λιμάνι και καημός, κάθε καημός και πάρτι! »
Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο ξεκινά το ταξίδι του στους πιο σημαντικούς σταθμούς ξένου μα και του εγχώριου τραγουδιού. Ένα ταξίδι στην βαθιά θάλασσα των τραγουδιών που αγαπήσαμε μα και ένα πάρτι που θα σας κάνει να χάσετε τον προορισμό. Διότι νόημα δεν έχει ο προορισμός μα τι ακούς στο ταξίδι σου. Συμμετέχουν : Ο καπετάνιος του πλοίου Γιώργος Καραδήμος, η Αρχιπλοίαρχος Άννα Φιλιππάκη όσο και η μπάντα του πλοίου Jaguar Bombs σας υπόσχονται μια ξεχωριστεί βραδιά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα