Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Π Πολιτισμός

Μυρωδιές, τσίκνα και χορός στη γουρουνοχαρά της Αφύτου

Το πατροπαράδοτο έθιμο της γουρουνοχαράς αναβίωσε ανήμερα του Αγίου Στεφάνου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφύτου στην πλατεία του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αποφάσισε φέτος να διοργάνωση τη γιορτή γιατί το έθιμο αυτό γινόταν παραδοσιακά του Αγίου Στεφάνου στην Άφυτο, όπου έσφαζαν τα γουρούνια, έψηναν κομμάτια, έφτιαχναν λουκάνικα, συκώτι με κρεμμύδια, τσιγαρίδες και πατσά!

Τα καζάνια και οι ψησταριές στήθηκαν από νωρίς στην  πλατεία της Αφύτου και οι μυρωδιές και η τσίκνα απλώθηκαν παντού. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών «η Αφυταία» όπου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. 

Halkidikinews.gr

 

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα