Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2026

Π Πολιτισμός

17ο Πνευματικό Συμπόσιο: "Ο Άγιος Κοσμάς και η Ελληνικότητα της Μακεδονίας"

Το 17ο Πνευματικό Συμπόσιο με θέμα "Ο Άγιος Κοσμάς και η Ελληνικότητα της Μακεδονίας" διοργανώνει η Μητρόπολη Ιερισσού την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Αυγούστου. 

Το Συμπόσιο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στην ομώνυμη  Μονή του στην Αρναία. 

 

Το Συμπόσιο θα ξεκινήσει την παραμονή της εορτής. Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός και στις 20.00 θα ξεκινήσει το Συμπόσιο με ομιλιτή τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Μύρου, ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Κοζάνης με θέμα: "Η συμβολή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας". 

 

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού θα τελεστεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Στις 10.30 θα συνεχιστούν οι εργασίες του Συμποσίου.

 


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.