Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026

Π Πολιτισμός

Η Συκιά γιορτάζει τον Άγιο Αθανάσιο -ΦΩΤΟ-

Με πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Επισκόπου Μαλάουι κ.κ. Φωτίου ξεκίνησαν το απόγευμα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Συκιά για τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου που είναι πολιούχος της Κοινότητας του Δήμου Σιθωνίας.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Αθανασίου στους δρόμους της Συκιάς με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σιθωνίας, ενώ παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος, Κ. Ντέμπλας, η αναπληρώτρια Αντιδημάρχου Μαρία Λαθούρη-Πάργα και ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος. 

Το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θ.Λειτουργία και εορταστική τράπεζα. 

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.