Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Υποδοχή του Τίμιου Σταυρού στην Αρναία -ΦΩΤΟ-

Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχτηκαν με ευλάβιεα οι κάτοικοι της Αρναίας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου.

Το Τίμιο Ξύλο παρέλαβε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου, Ιωσήφ.

Στην υποδοχή το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο τέως Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Λαζαρίδης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, κλήρος και λαός.

Το Τίμιο Ξύλο παρέμεινε για δύο ώρες στον Ιερό Ναό για προσκύνημα από του πιστούς και υπήρξε πραγματική κοσμοσυρροή από πολίτες που κατέφθασαν στην Αρναία από τη γύρω περιοχή. Να σημειωθεί ότι η έξοδος του Τιμίου Σταυρού από το Άγιο Όρος πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 1768, την Κυριακή των Βαΐων, με προορισμό τα Πετροκέρασα και στην επιστροφή του γίνεται και η ολιγόωρη φιλοξενία του στην Αρναία.

του Στ. Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα