Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου «Ένα ταξίδι μέσα από 376 χορδές»

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, φέρνει μία εξαιρετική μουσική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου «Ένα ταξίδι μέσα από 376 χορδές»,μια συναυλία με 9 άρπες, από το σχήμα PerHarps με ελεύθερη  είσοδο για το κοινό. 

 

Οι PerHarps γεννήθηκαν το 2013 από την Κατερίνα Κίτσου, με τη σκέψη ότι λείπει από την Ελλάδα ένα τελείως πρωτότυπο και διαφορετικό σύνολο, το οποίο θα αποτελείται από άρπες.Οι PerHarps έχουν παίξει σε παραγωγές  του ΟΜΜΘ, του Αρχαιολογικού Μουσείου  Θεσ/νικης, του ΚΩΘ, κ.α. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το μουσικό παραμύθι – μυθιστορηματική ιστορία, και η συνεργασία τους με την μυθιστοριογράφο Βασιλική Χαρίση.Έχουν συμπράξει επίσης με χορευτικές ομάδες σύγχρονου χορού της ΧΑΝΘ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νικης σε μουσική απόδοση του παραμυθιού του Ευγ. Τριβιζά “Φρικαντέλα” και πρωτότυπη μουσική διασκευή του Άλκη Μπαλτά.

 

Η Κατερίνα Κίτσου έκανε τις σπουδές της στη M.H.K Κολωνίας, με την Han – AnLiu, παίρνοντας δίπλωμα και Konzertexamen με Άριστα. Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στο RotterdamsAkademie. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί.

 

Υπήρξε υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Βραβεύτηκε στον "AssociazioneRovered'Oro" στην Ιταλία, στην Άρπα. Συμμετείχε σε φεστιβάλ ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου στην Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Αγγλία, Κύπρο και Ελλάδα.

 

Καλλιτέχνες που συνεργάστηκε: Vl. Mendelssohn, JundtNumata, Henkel, Jin, Duoporfiris-Mueller, AmicheQuartet, Eira L. Jones. Ήταν επιτροπή στο "JugendMusiziert" και "MusizierendeJugendimRhein–Sieg - Kreis". Είναι μέλος των OrpheusSoloists και συνεργάζεται με τη ΣΟΔΘ όπως επίσης με την ΚΟΘ ως Α’ και Β’ κορυφαία. ΔιδάσκειάρπαστοΚΩΘκαιστοΣΩΘ. Απότο 2012 δίνει master classes στηνάρπαστο ″St. George International Festival of music″. ΤονΜάιοτου 2017, είχεπρόσκλησηαπότο Royal College of Manchester για master class. ΤονΙούλιοτου 2018, προσκλήθηκεναδιδάξεισε master class απότο 5th International Summer Harp Academy στηΒουλγαρία.

 

Στις PerHarps συμμετέχουν:

Φυλλένια Βουνελάκη

Δανάη Ζαφρανά

Σταυρούλα Κουιτζόγλου

Ζωή Κουντούρη

Άννα Μήλιου

Αγάπη Φασούλα

και

Κατερίνα Κίτσου

Κρουστά: ΝταβίναΦλωρεντίν


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα