Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2026

Π Πολιτισμός

Γουρουνοχαρά στην Άφυτο -ΦΩΤΟ-

Τα καζάνια και οι ψησταριές στήθηκαν από νωρίς στην  πλατεία της Αφύτου και οι μυρωδιές και η τσίκνα απλώθηκαν παντού.  Η γουρουνοχαρά αναβίωσε ανήμερα του Αγίου Στεφάνου ο Σύνδεσμος Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης Αφύτου στην πλατεία του χωριού.

Ο Σύνδεσμος αναβίωσε και φέτος το έθιμο, το οποίο γινόταν παραδοσιακά του Αγίου Στεφάνου στην Άφυτο, όπου έσφαζαν τα γουρούνια, έψηναν κομμάτια, έφτιαχναν λουκάνικα, συκώτι με κρεμμύδια, τσιγαρίδες και πατσά!

Την εκδήλωση πλαισίωσαν το χορευτικά τμήμα Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.