Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Διαρκές φύλλο πορείας: το πρώτο βιβλίο του Τάσου Κανταρά

Το βιβλίο του Γαλατσιάνου Τάσου Κανταρά "Διαρκές φύλλο πορείας" παρουσιάστηκε στο Αγάπειο Πνευματικό Ίδρυμα, στη Γαλάτιστα. 

 

Το  Διαρκές φύλλο πορείας, από τις εκδόσεις «Τόπος», είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά του Τάσου Κανταρά.

Η πλούσια σε πολεμικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα ιστορική περίοδος, που αρχίζει από το τέλος του 19ου αιώνα και φτάνει στην εποχή του Μεσοπολέμου, αναδεικνύεται μέσα από τη ζωή και τους αγώνες απλών ανθρώπων. Μέσα από τις περιπέτειες μιας μακρινής, αλλά όχι ξεχασμένης Ελλάδας. Μέσα από ένα ιστορικό μυθιστόρημα, όπου πραγματικά και φανταστικά γεγονότα συμπλέκονται.

 

Ο καπετάν Αντώνης, η κυρα-Μπετσίνα, ο Τσιρίμπασης, ο τσορμπατζής Διαμαντής, ο Τάσος, ο Νικόλας, ο Σαράφης, ο Μιχάλης είναι αυθεντικοί λαϊκοί ήρωες, που μέσα στις σελίδες του μυθιστορήματος ζωντανεύουν συγκλονιστικές στιγμές του παρελθόντος, χρήσιμες και διδακτικές για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας! 

Για το βιβλίο μίλησαν στην εκδήλωση  ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, ο Ιωακείμ Παπάγγελος, δρ. Αρχαιολόγος και ο Κώστας Ήσυχος, πρώην Αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κείμενα διάβασε η θεατρολόγος – ηθοποιός Λένα Σιταρά, ενώ συμμετείχαν τα μουσικά σχήματα «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» και «Μοντάζ».

 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα