Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Περιπατητικές Διαδρομές στον υδροβιότοπο του Αγίου Μάμα

Οι «Περιπατητικές Διαδρομές» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής θα εξορμήσουν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στον υδροβιότοπο του Αγίου Μάμα. 

 

Λίγο μετά η γέφυρα της Ποτίδαιας, στη βορειοδυτική ακτή της Κασσάνδρας, απλώνεται η λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα, που θεωρείται περιοχή ειδικής προστασίας του δικτύου Natura 2000. Υγρά λιβάδια, αμμοκίνες και καλαμώνες φιλοξενούν μια ενδιαφέρουσα ορνικοπανίδα αποτελούμενη από πολλά είδη πτηνών, όπως καλαμοκανάδες, νεροχελίδονα, αρπακτικά, πάπιες, φλαμίνγκο. Τα τελευταία διαχειμάζουν στη λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα και θα έχουμε την ευκαιρία να τα συναντήσουμε στον περίπατό μας εκεί. 

 

Σημείο συνάντησης το σιντριβάνι στο κέντρο του χωριού (απέναντι από το κτίριο του Κ.Α.Π.Η.), στις 11 το πρωί της Κυριακής. 

Μετά τον περίπατο θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα των Νέων Μουδανιών για τον καθιερωμένο απολογισμό και σχεδιασμό δράσεων των «Περιπατητικών Διαδρομών». 

Σημείωση: Καλό είναι να φοράτε μποτάκια (ι γαλότσες) και να πάρετε μαζί σας κιάλια, για να είναι πιο εύκολη και η βάδιση και η παρατίρηση των πουλιών!

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα