Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Πολυγύρου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών οι δράσεις που οργάνωσε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του δήμου Πολυγύρου, «Αριστοτέλης».

 

Η μία δράση αφορούσε τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ζωγραφικής, με την ζωγράφο Καίτη Ζγέμπα για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, 7 έως 14 ετών, σε δύο ομάδες των 15 ατόμων και η δεύτερη το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας παιδιών 5 έως 10 ετών «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ - Ώρα δημιουργίας» με την Έφη Λιάρα.

 

Στόχος των δύο δράσεων ήταν να προσφέρει στα παιδιά μία ξεχωριστή εμπειρία μέσα από την οποία να καλλιεργηθούν η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ, η χαρά της μάθησης, η παρατηρητικότητα, η έρευνα και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.  Ακρυλικά, νερόχρωμα και παστέλ ήταν τα βασικά υλικά που χρησιμοποίησαν για τις μικτές τεχνικές που εφάρμοσαν με επιτυχία επάνω σε μικρά τελάρα καμβά, με κέφι όρεξη και φαντασία. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν δωρεάν.

 

Η πρόεδρος του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», Ιφιγένεια Κυριάκου, ανέφερε ότι η προσπάθεια του Νομικού Προσώπου βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία του Πολυγύρου, καθώς δεκάδες γονείς με τα παιδιά τους πήραν μέρος στα δύο προγράμματα.

«Δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να καλλιεργήσουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να εκφράσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους μέσα από το λόγο και την τέχνη. Ταυτόχρονα επιδίωξή μας αποτελεί να στηρίξουμε την οικογένεια σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη -κοινωνικά και οικονομικά- περίοδο που ζούμε. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια, ώστε με τον τρόπο αυτό να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους» ανέφερε η κ. Κυρικάκου.  

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα