Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στη Ν. Τρίγλια

Στα “ροζ” φωταγωγήθηκε το πολιτιστικό κέντρο Ν. Τρίγλιας στο πλαίσιο της Κεντρικής Εκδήλωσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021. Το μήνυμα “Η πρόληψη σώζει ζωές” ήταν αυτό που επιθυμούσαμε να πάρει φεύγοντας μαζί της η κάθε συνδημότισσά μας.


Η εκδήλωση αφιερώθηκε στην έναρξή της σε μία σπουδαία γυναίκα, που έφυγε νικημένη από καρκίνο, τη Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας, Χριστίνα Μηκέ αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Προληπτικών Μαστογραφιών, που κάθε χρόνο οργανώνεται και υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος γυναικών πραγματοποιούν μέσω της δράσης τον ετήσιο προληπτικό τους έλεγχο.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ακόμη το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού “Άλμα Ζωής” ν. Θεσσαλονίκης, κα Εύη Μπακάλη , η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος στην κατεύθυνση της πρόληψης αλλά και της ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών με καρκίνο του μαστού.


Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς στην τοποθέτησή του μίλησε για το σύνολο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου μας, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο φουαγιέ του θεάτρου και εστίασε στις συντονισμένες δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ειδικά για τον καρκίνο του μαστού. “Πραγματοποιούμε πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών και μία κεντρική εκδήλωση. Συμμετέχουμε στην εκστρατεία “sail for pink” του συλλόγου “Άλμα Ζωής”. Απευθύναμε πρόσκληση και με την ανταπόκριση εθελοντριών και συλλόγων πραγματοποιήσαμε τοπικές δράσεις. Ευχή όλων μας είναι του χρόνου ανάλογες να πραγματοποιηθούν σε όλες τις κοινότητες, ώστε να φτάσει από άκρη άκρη το μήνυμα της πρόληψης, που ειδικά στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού είναι σωτήρια” δήλωσε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια η κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια, υπεύθυνη των επιστημονικών προγραμμάτων του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού “Άλμα Ζωής” ν. Θεσσαλονίκης, κα Πάρτσια Δέσποινα ανέλυσε τους λόγους που αποτρέπουν από την έγκαιρη διάγνωση, με κυρίαρχο αυτόν του φόβου.



Τη βιωματική της εμπειρία κατέθεσε μία μαχήτρια ζωής, η κα Γωγώ Τσακογιάννη, συγγραφέας του βιβλίου “Μ’ αγαπώ”. Προέτρεψε όλες τις γυναίκες να αγαπάνε περισσότερο τον εαυτό τους και να τον προσέχουν γιατί, αν θέλουν να χαρούν αυτούς που αγαπούν, πρέπει πρώτα από όλα να είναι αυτές καλά. Έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι έκανε πρόκληση μάχης και εγρήγορσης με το χαμόγελό της και τον απλό άλλα άμεσο τρόπο της.

Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά οι καθηγητές του ωδείου του Δήμου μας: Ζιζή Νασκιντασβίλι (πιάνο), Μπαλαμπάνης Δημήτρης (κρουστά), Βαγιωνάς Ιωάννης (βιολί) και Δαλαμπίρας Χρήστος (κιθάρα- τραγούδι).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα