Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

O Γρ. Τάσιος στο 1st Social Innovation Hackathon UoM στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας της Χαλκιδικής στη διαμόρφωση μιας ανανεωμένης τουριστικής κουλτούρας για το Νομό που αναδεικνύει την τάση των digital nomads, εξήρε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος.

«Οι νέες και οι νέοι της Χαλκιδικής μας έχουν επιχειρηματικό μυαλό και σίγουρα μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο μας. Συζητάμε τρόπους για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα ψηφιακών νομάδων στα χωριά μας, της ορεινής Χαλκιδικής και των παράκτιων περιοχών μας», δήλωσε ο κ. Τάσιος προσερχόμενος στο 1st Social Innovation Hackathon UoM στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ πραγματοποίησε ομιλία στο κατάμεστο αμφιθέατρο, προσκεκλημένος φοιτητών από τη Χαλκιδική που ήταν συνδιοργανωτές του μεγάλου event, στο οποίο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, νέες και νέοι από όλους τους τομείς σπουδών κ.α.

«Οι digital nomads εξαπλώθηκαν μέσα στην πανδημία και ήρθαν για να μείνουν, διότι τα έσοδα που αποφέρουν στις τοπικές οικονομίες και γενικότερα στις χώρες που επισκέπτονται είναι πολύ σημαντικά. Κυρίως όμως συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των νέων τεχνολογιών, ενώ οι ίδιοι έχουν την τύχη να εργάζονται μέσα στη φύση αλλάζοντας παραστάσεις και αυτό τους χαρίζει μια καλύτερη ψυχολογία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσιος και επικεντρώθηκε στα οφέλη που μπορεί να αποκτήσει η Χαλκιδική.

«Χρειάζεται να μπούμε σύντομα σε μια άλλου είδους προσέγγιση επισκεπτών, οι οποίοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Σκεφτείτε έναν εργαζόμενο να αποδίδει στη δουλειά του διαδικτυακά από έναν ξενώνα της βόρειας Χαλκιδικής ή πίνοντας τον καφέ του σε ένα παραδοσιακό καφενείο. Ποστάροντας στα social media, μέσα σε λίγες ώρες, έχουμε διάδραση για τον προορισμό. Σε ορεινά χωριά και σε παράκτιες περιοχές της Χαλκιδικής, οι digital nomads θα δώσουν υπεραξία. Συγχαρητήρια στους σπουδαστές μας στο ΠΑΜΑΚ που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και συμμετέχουν στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων όπως η σημερινή», πρόσθεσε και σημείωσε ότι προϋπόθεση για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων είναι η άμεση βελτίωση των υποδομών και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ στο Νομό.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα