Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κοπή βασιλόπιτας της Μητροπόλεως Κασσανδρείας

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Μητρόπολης Κασσανδρείας παρουσία όλων των ιερέων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Νικόδημο.

Στη σύναξη αυτή, αρχικά, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα των κληρικών και εν συνεχεία εξέφρασε τις πατρικές ευχές του προς τους ιερείς.

Καλωσόρισε τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π.Θεολόγο Αλεξανδράκη, διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η παρουσία του π.Θεολόγου στην έδρα της Μητροπόλεως, τον Πολύγυρο, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους ιερείς για προγράμματα επιμόρφωσης που διεκπεραιώνονται από το Ίδρυμα κατόπιν της συνεχούς μέριμνας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου.

Μάλιστα, για την εκκίνηση αυτών των προγραμμάτων, τα οποία αποσκοπούν στην ψηφιοποίηση των ενοριών, δόθηκαν σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτές. Έτσι, η Εκκλησία πανελλαδικά εκσυγχρονίζεται καθώς μπαίνει και αυτή στη νέα εποχή της τεχνολογίας, όπου με τα παρεχόμενα τεχνολογικά μέσα διευκολύνονται πολλές και απαραίτητες υποθέσεις των ενοριών.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα