Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διέρρηξαν σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική -VIDEO-

Τρία σπίτια σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής διέρρηξαν τον Φεβρουάριο του 2023 τρεις άνδρες αλβανικής καταγωγής.

Λεία τους ήταν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ σε μία περίπτωση αφαίρεσαν και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι δράστες ηλικίας 32, 35 και 42 ετών χρησιμοποίησαν για τη δράση τους το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε σε περιοχή της Καβάλας, ενώ σε μία από τις τρεις διαρρήξεις δεν πτοήθηκαν ούτε από το γεγονός πως ο ένοικος του σπιτιού βρισκόταν εντός αυτού!

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας που ξάφριζε σπίτια δημοσιεύει το thestival.gr. Στο βίντεο αποτυπώνεται το «χτύπημα» των διαρρηκτών σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης στις 13 Φεβρουαρίου του 2023.

 

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από το εσωτερικό της οικίας, οι δράστες ψάχνουν με χειρουργικές κινήσεις σε πιθανά σημεία όπου ενδεχομένως θα βρουν τη λεία τους. Οι δράστες κινούνται στους χώρους του σπιτιού έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Για να μην χάσουν χρόνο, χωρίζονται και ο καθένας ψάχνει σε διαφορετικό χώρο του σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, από το συγκεκριμένο σπίτι οι δράστες κατάφεραν να σηκώσουν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.

Σε βάρος των τριών Αλβανών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες κλοπές. Σημειώνεται ότι ο 32χρονος και ο 35χρονος είναι ήδη κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης για παρόμοια αδικήματα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την εξιχνίαση των διαρρήξεων και των κλοπών αναφέρει:

“Εξιχνιάστηκαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες, καθώς και κλοπή αυτοκινήτου από περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 32, 35 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι το Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους διέρρηξαν δύο οικίες στη Θεσσαλονίκη και μία στη Χαλκιδική, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ σε μία περίπτωση αφαίρεσαν και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του το κλεμμένο όχημα, καθώς επίσης στις οικίες των δραστών εντοπίσθηκαν ορισμένα κλοπιμαία τα οποία επίσης αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Σημειώνεται ότι ο 32χρονος και ο 35χρονος είναι ήδη κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης για παρόμοια αδικήματα. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα