Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τι ζήτησε ο δήμαρχος Πολυγύρου από τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού

Σε κλίμα καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Πολυγύρου, Γιώργου Εμμανουήλ, με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κα Έλενα Σώκου, στο γραφείο του.

“Είμαι εδώ για να μεταφέρω τα προβλήματα στον Πρωθυπουργό, αλλά και να “ξεκολλάω” τα ζητήματα που προκύπτουν”, είπε η κα Σώκου στον Δήμαρχο, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Η θέση στην οποία βρίσκεστε είναι σημαντική και η συμβολή σας καθοριστική. Είμαστε νέα δημοτική αρχή, με πολύ όρεξη για δουλειά και αγάπη για τον τόπο μας”.

Ο κ. Εμμανουήλ αφού παρουσίασε συνοπτικά το προφίλ του Δήμου, ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πολυγύρου, με κυριότερα την υποστελέχωση των υπηρεσιών, το υπέρογκο ενεργειακό κόστος εστιάζοντας στην αναγκαιότητα ενεργειακής αναβάθμισης των αντλιοστασίων, την παλαιότητα του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων, την απουσία ικανού αριθμού απορριμματοφόρων, αλλά και το ζήτημα της χρηματοδότησης, ζητώντας να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στη γεωγραφική έκταση αλλά και στην εποχικότητα του πληθυσμού που πολλαπλασιάζει τις ανάγκες κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ιδιαίτερα των ογκωδών, πρόβλημα που έχει διογκωθεί κυρίως από την ελλειμματική διαχείριση των προηγουμένων ετών, και πέραν της πρόσθετης έκτακτης χρηματοδότησης, ζήτησε τη δημιουργία τεσσάρων πράσινων σημείων, ένα για κάθε Δημοτική Ενότητα.

Επιπλέον ζήτησε να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Πολυγύρου το παλιό νοσοκομείο, το πρώην κτίριο του αστυνομικού τμήματος Γαλάτιστας και το παλιό Τελωνείο της Γερακινής.

Επίσης έκανε ειδική μνεία στο θέμα των προσλήψεων δίνοντας έμφαση στο κριτήριο της εντοπιότητας.

Ο κ. Εμμανουήλ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη κατασκευής νέου σύγχρονου ειδικού σχολείου, στην ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ και στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στο ΚΕΚ ΑΜΕΑ της Λακκιάς.

Τέλος επισήμανε την υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Νομού.

Η κα Σώκου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Δημάρχου και δεσμεύτηκε ότι η επικοινωνία, αλλά και η συνεργασία μεταξύ τους θα συνεχιστεί, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου χάρισε στη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού ένα καλάθι γεμάτο με τοπικά προϊόντα.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Ανθεμούντα-Τεχνικών Έργων Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Κατάκαλος Σακελάρης. Την κα Σώκου συνόδευαν ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Χαλκιδικής, Ιωάννης Αρζουμανίδης και ο Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κατσιάνος, ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Τσερκεζίδης και η κα Ευτυχία Παπανικολάου, ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα