Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 600 Ισραηλινοί νεκροί και 370 Παλαιστίνιοι

Η Μέση Ανατολή «φλέγεται», με τον αριθμό των νεκρών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη να ανεβαίνει συνεχώς. Ανησυχία και από την εμπλοκή της Χεζμπολάχ.

 

Με ανησυχητική ταχύτητα ανεβαίνει ο αριθμός των Ισραηλινών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της Χαμάς. Ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί φτάνει πια τους 600 ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα γινόταν λόγος για 400 θύματα. Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 370, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Δηλωτικό της κατάστασης είναι πως λίγο πριν από τις 14:00, ώρα Ελλάδος, τα ισραηλινά δίκτυα έκαναν λόγο για 350 νεκρούς. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγάλος, ειδικότερα ξεπερνά τους 2.000 και φτάνει τους 2.040, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η ομηρεία 100 περίπου Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Jerusalem Post 100 στρατιώτες και πολίτες του Ισραήλ έχουν απαχθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.040.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, περισσότεροι Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν διεισδύσει στη νότια ισραηλινή πόλη Magen, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Στην περιοχή διεξάγονται μεγάλες μάχες με τον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιεί άρματα μάχης εναντίον των μαχητών, σύμφωνα με πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ανησυχία για την εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Παράλληλα στον πόλεμο ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ η οποία εξαπέλυσε επίθεση σε αμφισβητούμενη περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν από το έδαφος του Λιβάνου, πυροδοτώντας ανησυχία για τυχόν γενικευμένη είσοδό της στις πολεμικές συγκρούσεις. Στην επίθεση απάντησε και το Ισραήλ εκτοξεύοντας πυραύλους και χτυπώντας στρατηγικούς στόχους.

Το Ισραήλ ζήτησε από την Αίγυπτο βοήθεια για τη διαμεσολάβηση στην απελευθέρωση των Ισραηλινών που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς καθώς και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η οργάνωση είχε χάσει την επαφή με κάποιους από τους ανθρώπους της που κρατούν αιχμαλώτους και απαχθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, o στρατός του Ισραήλ εμφανίζεται σήμερα το πρωί να ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επιχειρήσεις του για την απελευθέρωση των ομήρων και την εξουδετέρωση των μαχητών της Χαμάς που βρίσκονται ακόμη σε ισραηλινό έδαφος.

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του. Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς έως τώρα για τους Ισραηλινούς που κρατούνται όμηροι από μαχητές της Χαμάς. «Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπό του. «Είναι ένα τρομερό πρωινό». Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες». Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε. «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά». Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα