Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ έφτασε στη Γάζα

«Το πρώτο κομβόι δεν θα πρέπει να είναι το τελευταίο», τόνισε σήμερα, Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για τη «Σύνοδο για την Ειρήνη», μετά τη διέλευση 20 φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το φορτίο θα αποτελέσει την αρχή μιας προσπάθειας που θα διαρκέσει για να παρασχεθούν βασικά προϊόντα – κυρίως τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα – στους κατοίκους της Γάζας με ασφαλή τρόπο, χωρίς όρους και εμπόδια», πρόσθεσε ο Γκρίφιθς.

Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, τα φορτηγά που εισήλθαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας μεταφέρουν επισιτιστική και ιατρική βοήθεια και όχι καύσιμα, τα οποία είναι απαραίτητα για την επαναλειτουργία του μοναδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον θύλακα.

Συνολικά περίπου 175 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια είναι συγκεντρωμένα εδώ και ημέρες στη Ράφα, αναμένοντας το άνοιγμα του σημείου διέλευσης προς τη Λωρίδα της Γάζας, του μοναδικού που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

Παράλληλα, δεκάδες κάτοικοι της Γάζας με διπλή υπηκοότητα αναμένουν στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος, ελπίζοντας ότι θα τους δοθεί άδεια να φύγουν από τον θύλακα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα