Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ρεκόρ στην ανακύκλωση υλικών συσκευασίας

Περί τους 547.000 τόνους υλικά οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση το 2016, καθώς σημειώθηκε αύξηση 13% σε σχέση με το 2015 στην ανακύκλωση υλικών συσκευασίας.

 

«Η Ανακύκλωση Συσκευασιών στους μπλε κάδους πέτυχε την υψηλότερη επίδοση από την αρχή της λειτουργίας της», σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2016, όπως προέκυψαν από τη λειτουργία των προγραμμάτων ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας που οργανώνει σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους δήμους της χώρας.

 

Όπως έγινε γνωστό, στο τέλος του 2016, οι μπλε κάδοι που ήταν τοποθετημένοι στις γειτονιές των δήμων έφτασαν τους 157.000, ενώ παράλληλα τα οχήματα που η ΕΕΑΑ έχει παραχωρήσει στους ΟΤΑ για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών ήταν συνολικά 493.

 

Επίσης, με το 91% των ΟΤΑ να έχει συνάψει συνεργασία με την ΕΕΑΑ, τα έργα Ανακύκλωσης Συσκευασιών εξυπηρετούν πλέον σχεδόν το 94% του πληθυσμού της χώρας.

 

Ακόμα πιο εντατική ήταν και η ανάπτυξη των έργων του Μπλε Κώδωνα, ένα χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης για τη γυάλινη συσκευασία που καλύπτει τις ανάγκες των σημείων και των περιοχών με επαγγελματικές δραστηριότητες, όπου καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία (π.χ. εστιατόρια, μπαρ, καφέ κ.τ.λ.). 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα