Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί -VIDEO-

Χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια, ικανοποίηση και δικαίωση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και το κλίμα στην επίσημη τελετή υποδοχής του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τους γονείς τους.

 

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε από την Αδριανούπολη τους δύο στρατιωτικούς, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, οι οποίοι τους συνόδευαν κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα, προσγειώθηκε στις 03.18 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν φορώντας στρατιωτικές στολές και κατευθύνθηκαν πρώτα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας πριν χαθούν στην αγκαλιά των γονιών τους.

 

Χαρά και συγκίνηση για την επιστροφή στην πατρίδα ύστερα από μια παράνομη κράτηση πέντε και πλέον μηνών στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, υπερηφάνεια για το υψηλό φρόνημα, το ηθικό και το σθένος που έδειξαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, δεν παρέδωσαν τη σημαία, όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, ικανοποίηση και δικαίωση γιατί οι συστηματικές, συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, της κυβέρνησης, των ελληνικών αρχών, των πολιτικών δυνάμεων και ολόκληρης της Ελλάδας στέφθηκαν με επιτυχία και οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

.

Ευχαριστίες από τους δύο στρατιωτικούς και τους γονείς τους

 

«Να πούμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας στήριξαν. Τους ευχαριστούμε πολύ», είπε ο Αγγελος Μητρετώδης.

Ευχαριστίες προς όλους εξέφρασαν και οι γονείς των δύο στρατιωτικών που δεν χόρταιναν να τους αγκαλιάζουν στον λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους στο αεροδρόμιο.

Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι δύο στρατιωτικοί πήγαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, όπου έγινε κι εκεί μια υποδοχή παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Αμέσως μετά ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσει που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα