Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Απ.Τζιτζικώστας: 10ημερο χωρίς πολιτικούς στη ΔΕΘ

Πρωτοβουλία για τον διαχωρισμό της διοργάνωσης της ΔΕΘ από τις πολιτικές εκδηλώσεις αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα προτείνει να διαχωριστεί και να απεμπλακεί το δεκαήμερο της Έκθεσης από τις ομιλίες και τις άλλες εκδηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, ώστε να μην ξανασυμβούν τα θλιβερά γεγονότα και τα επεισόδια που αμαυρώνουν την εικόνα της ΔΕΘ.

 

«Αυτό που έγινε στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ δεν έχει ξαναγίνει. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αναλαμβάνω πρωτοβουλία τις αμέσως επόμενες μέρες, με όλους τους φορείς της περιοχής, για να απεγκλωβιστεί η Έκθεση και να διαχωριστούν οι πολιτικές εκδηλώσεις από το εκθεσιακό γεγονός. Θέλουμε και την Έκθεση και τους πολιτικούς στη Θεσσαλονίκη, αλλά πρέπει να απεμπλακούν αυτές οι εκδηλώσεις. Θα προτείνω στο δεκαήμερο της Έκθεσης να μη γίνεται καμιά ομιλία πολιτικού αρχηγού, αλλά να γίνονται όλες οι ομιλίες είτε αμέσως πριν, είτε αμέσως μετά τη ΔΕΘ», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Ο περιφερειάρχης είπε μάλιστα ότι δεν είναι λογικό όταν χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται τη ΔΕΘ να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις. Δεν τιμούν το θεσμό και την πόλη αυτές οι εικόνες, είπε. «Να έρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά απαιτείται πλέον πλήρης διαχωρισμός του εκθεσιακού γεγονότος με τις πολιτικές εκδηλώσεις. Πέφτουν τα φώτα σε τελείως διαφορετικά ζητήματα από αυτά που πρέπει. Αντί πρωταγωνιστής να είναι η ΔΕΘ, τελικά αμαυρώνεται. Η ΔΕΘ είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, πόσω μάλλον η φετινή, που έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για συνέργειες και για εξωστρέφεια, για προβολή της Θεσσαλονίκης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Ο περιφερειάρχης είπε ότι θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να ολοκληρώσει το έργο του, ενώ σημείωσε ότι η παράταξή του «Αλληλεγγύη» είναι «πέρα και έξω από κόμματα». «Έτσι ξεκινήσαμε ως αυτοδιοικητική παράταξη και έτσι συνεχίζουμε. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, πρόγραμμα και έργο και θα ζητήσουμε από όλους τους πολίτες να μας επιλέξουν για να το υλοποιήσουμε», είπε ο περιφερειάρχης.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε εκλογές ή δημοψήφισμα. «Αφού δεν θέλει η κυβέρνηση εκλογές και θέλει να εξαντλήσει την τετραετία, τότε οφείλει να κάνει δημοψήφισμα και να δώσει το λόγο στους Έλληνες. Δεν πρόκειται για συμφωνία, αφού δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, πρόκειται περί προσύμφωνου. Οι φορείς της περιοχής μας θα δώσουμε όλοι μαζί μάχη δημοκρατική και επιχειρημάτων όλο το επόμενο διάστημα για να μην επικυρωθεί τελικά αυτό το προσύμφωνο. Η κοινωνία θα δώσει τη μάχη της με επιχειρήματα για να μην περάσει αυτή η καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο περιφερειάρχης.

 

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα