Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Ε Ελλάδα

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας, υπό το βάρος των αποτελεσμάτων της κάλπης τόσο για τις Ευρωεκλογές όσο και για τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές Εκλογές.

 

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τον β΄ γύρο των εκλογών, στις 2 Ιουνίου, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ζητήσει απο τον Προκόπη Παυλόπουλο να γίνουν πρόωρες εκλογές.

 

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους φέρεται η 30η Ιουνίου.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των exit poll, εισηγήσεις για να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές, υπο το βάρος της διαφαινόμενης διαφοράς των 9 μονάδων στις Ευρωεκλογές, στις οποίες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει χαρακτήρα "ψήφου εμπιστοσύνης" απο τον λαό προς την Κυβέρνηση του.

 

Αν και οι πρώτες δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, όπως του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Πάνου Σκουρλέτη στον ΑΝΤ1 χαρακτήριζαν ως μια "μη στρατηγική ήττα" του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν επαληθεύτηκαν όσοι προέβλεπαν "κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ", φαίνεται ότι η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της προκήρυξς πρόωρων εκλογών και μάλιστα στην δεύτερη ταχύτερη δυνατή ημερομήνία, στις 30 Ιουνίου (σημ: η ταχύτερη που προβλέπει ο νόμος ειναι στις 23 Ιουνίου).

 

Ο Πρωθυπουργός "σήκωσε τo γάντι" που του έριξε με τις δηλώσεις του μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η μόνη καθαρή λύση ειναι η προκύρυξη εθνικών εκλογών, κάτι που λίγη ώρα αργότερα ζήτησε και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με δηλώσεις του έξω απο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

 

Την διενέργεια εκλογών είχε ζητήσει στις δηλώσεις της και η Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε στις δηλώσεις της ότι ειναι επιτακτική, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, η προσφυγή στις κάλπες.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα