Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τέταρτος νεκρός που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πέθανε ένας από τους ασθενείς που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για τον 53χρονο εργαζόμενο του νοσοκομείου Καστοριάς, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και ο οποίος είχε υποκείμενη νόσο. 

 

Το Σάββατο είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο ασθενείς, ένας 67χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου και από τότε νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης και ένας 90χρονος ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου και είχε εισαχθεί με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

 

Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του κορωνοϊού.

 

Ανησυχία για τα αυξανόμενα «ορφανά» κρούσματα

 

Την ίδια ώρα με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μάχη των ειδικών να ιχνηλατήσουν τα δεκάδες χιλιάδες άτομα που περιλαμβάνονται στους 22 κύκλους μετάδοσης που έχουν ανοίξει οι ισάριθμοι αχαρτογράφητοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Πρόκειται για τους 22 ασθενείς (επί συνόλου 228) για τους οποίους δεν υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης ή επιδημιολογικής σύνδεσης με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ιστορικό ταξιδιού, πρόκειται για τα "ορφανά" κρούσματα όπως τα έχει ονομάσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα