Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανάσταση στη Χαλκιδική -VIDEO/ ΦΩΤΟ-

Η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάστηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη σε ολόκληρη τη Χαλκιδική και τήρηση των εθίμων.

Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν στις 12 το βράδυ την Αναστάσιμη Ακολουθία σε κάθε ενορία και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη.

Πίστη και ελπίδα για καλύτερες μέρες, για ευτυχία και προκοπή χαρακτηρίζουν τις ευχές που ανταλλάχτηκαν στις εκκλησίες της Ελλάδας και των ορθόδοξων κοινοτήτων όλου του κόσμου.


Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Eντυπωσιακή είναι η Ανάσταση στο Νέο Μαρμαρά, καθώς με το Χριστός Ανέστη παίρνει ...φωτιά το γραφικό λιμανάκι από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά!



ΑΡΝΑΙΑ

Παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη, πιστών και επισήμων εψάλη το "Χριστός Ανέστη" στην πλατεία του δημαρχείου, στην Αρναία.

Στην Ακολουθία της Αναστάσεως χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος μεταλαμπάδευσε και το Άγιο Φως στους πιστούς.

ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας Μανώλης Καρράς ευχήθηκε: "Χριστός Ανέστη ! Μετά από δύο χρόνια, επιτέλους, σμίξαμε ξανά και ζήσαμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Κυρίου. Είθε το μήνυμα της Αναστάσεως να γίνει μήνυμα ελπίδας για όλους αλλά και έκφραση αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας".

ΓΟΜΑΤΙ

Στο Γομάτι μόλις ο ιερέας έψαλλε το Χριστός Ανέστη πυροδοτήθηκε ο τεράστιος φανός 20 μέτρων για να καεί ο Ιούδας! Ένα φαντασμαγορικό θέαμα πλημμυρίζει την πλατεία. 

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ

Με έναν ξεχωριστό τρόπο γιόρτασαν το Χριστός Ανέστη οι άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Κασσάνδρας. Μόλις χτύπησαν οι αναστάσημες καμπάνες τα πυροσβεστηκά οχήματα υποδέχτηκαν με σειρίνες το χαρμόσυνο μήνυμα!

ΣΑΡΤΗ

Στη Σάρτη ο ουρανός φωτίστηκε από τα δεκάδες βεγγαλικά μόλις ακούστηκε το Χρηστός Ανέστη!

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Το πρώτο Χριστός Ανέστη έψαλλε ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου π. Ιωάννης στον ιερό ναό του Αγίου Θεωνά στον οικισμό των καθηγητών ΑΠΘ στη Βουρβουρού. Στις 12 τα μεσάνυχτα στην όμορφη πλατεία του παραδοσιακού Αγίου Νικολάου έκαναν οι πιστοί Ανάσταση και στη συνέχεια συμμετείχαν στην αναστάσιμη Θ.Λειτουργία.

ΑΦΥΤΟΣ

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες και συνεργάτες του halkidikinews.gr. Χρόνια πολλά σε όλους!

halkidikinews.gr 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα