Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στη Χαλκιδική - Πρόγνωση του Σαββάτου

Βροχές και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα στη Χαλκιδική. Το πρωί ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση νερών στα Ν. Μουδανιά, ενώ φωτιά προκλήθηκε στη Βουρβουρού από κεραυνό, η οποία αντιμετωπίστηκε. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες - πιθανόν κατά τόπους ισχυρές - προβλέπονται σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

 

 

Στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

 

 

Αναλυτική πρόγνωση:

 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 27-05-2017

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά με βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρη εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα