Λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, πολιτικά πρόσωπα της Χαλκιδικής στέλνουν τα δικά τους θερμά μηνύματα στους μαθητές και τις μαθήτριες που ρίχνονται αύριο στη «μάχη» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Με λόγια ενθάρρυνσης και αισιοδοξίας, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αναγνωρίζουν την προσπάθεια των νέων, αλλά και των οικογενειών και των εκπαιδευτικών τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι εξετάσεις είναι σημαντικές, αλλά όχι η μοναδική ευκαιρία στη ζωή.
Γιάννης Γιώργος: «Το μέλλον είναι δικό σας»
Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος τόνισε ότι οι Πανελλαδικές είναι μία σημαντική στιγμή, αλλά δεν καθορίζουν απόλυτα το μέλλον των παιδιών. Κάλεσε τους μαθητές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με ψυχραιμία, πίστη και αισιοδοξία, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμά συγχαρητήρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών με αγάπη και αφοσίωση.
«Οι εξετάσεις αυτές είναι μια δοκιμασία, όχι όμως η μοναδική ευκαιρία στη ζωή. Το μέλλον είναι δικό σας! Σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία!» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Αικατερίνη Ζωγράφου: «Η μόρφωση δεν περιορίζεται σε έναν διαγωνισμό»
Η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα. Ζωγράφου, σε μήνυμά της προς τους μαθητές, αναγνωρίζει τους κόπους, τις θυσίες και την προσήλωση που απαιτεί αυτή η διαδρομή, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ψυχραιμίας, της αυτοπεποίθησης και της θετικής σκέψης. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι:
«Η ουσία της μόρφωσης δεν περιορίζεται σε έναν διαγωνισμό, αλλά χτίζεται καθημερινά μέσα από τη γνώση, τον σεβασμό και τη συνεργασία».
Εύχεται στους μαθητές, καθώς και στους ανθρώπους που τους στηρίζουν, δύναμη, διαύγεια και υγεία.
Γιώργος Εμμανουήλ: «Η αξία σας δεν μετριέται σε έναν βαθμό»
Με συγκινητικά λόγια, ο Δήμαρχος Πολυγύρου απευθύνθηκε στους μαθητές λέγοντας πως οι εξετάσεις αποτελούν μια νέα αφετηρία, ενώ κάλεσε τους νέους να πιστέψουν στον εαυτό τους και να προχωρήσουν με αισιοδοξία.
«Οι κόποι, η επιμονή και το άγχος αυτών των ημερών είναι μέρος ενός σημαντικού σταθμού στη ζωή σας, αλλά δεν καθορίζουν απόλυτα το μέλλον σας. Η αξία σας δεν περιορίζεται σε έναν βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την περηφάνια της τοπικής κοινωνίας για τους νέους της Χαλκιδικής.
Εμμανουήλ Καρράς: «Σας μιλάω ως πατέρας – το μέλλον σας χτίζεται κάθε μέρα»
Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, κ. Εμμανουήλ Καρράς, απηύθυνε ένα βαθιά ανθρώπινο και προσωπικό μήνυμα προς τους υποψηφίους, δηλώνοντας ότι τους μιλά όχι ως δήμαρχος, αλλά ως πατέρας.
Αναγνωρίζοντας τον κόπο, το άγχος και τις θυσίες των παιδιών, τα προτρέπει να μην επιτρέψουν στο άγχος να τους καταβάλει, αλλά να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
«Η αξία σας δεν μετριέται ούτε με αριθμούς ούτε με αποτελέσματα. Οι Πανελλήνιες είναι ένα βήμα – όχι ολόκληρη η διαδρομή. Το μέλλον σας δεν περιορίζεται σε μία εξέταση. Χτίζεται κάθε μέρα με επιμονή, αξίες και όνειρα.»
Στέλιος Βαλιάνος, δήμαρχος Αριστοτέλη
Τώρα που κλείσαν τα βιβλία όλα πήραν το δρόμο τους! Σου εύχομαι η τύχη να σου αποδώσει , χωρίς τσιγκουνιές και αναποδιές , το ίσον του κόπου σου! Τώρα δεν τελειώνει τίποτα. Τώρα αρχίζουν όλα! Καλή επιτυχία!
Τα λόγια στήριξης από τους αιρετούς της περιοχής αποτυπώνουν την κοινή ευχή για επιτυχία, αλλά και την ανάγκη οι νέοι να θυμούνται ότι οι Πανελλαδικές είναι μόνο μια από τις πολλές προκλήσεις της ζωής και όχι η μοναδική ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.