Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Πένθος στη Χαλκιδική για τον θάνατο του Μιχάλη Μαργαριτίδη - Εμβληματική μορφή του φαρμακευτικού κόσμου

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τη Χαλκιδική από την είδηση του θανάτου του Μιχάλη Μαργαριτίδη, Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χαλκιδικής και επί σειρά δεκαετιών κορυφαίου στελέχους του φαρμακευτικού κλάδου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Μιχάλης Μαργαριτίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χαλκιδικής από το 1983 και έκτοτε παρέμεινε σταθερά στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με αφοσίωση, συνέπεια και πάθος. Από το 1996 έως και σήμερα κατείχε τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου, ενώ υπήρξε τακτικός εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη χάραξη πολιτικής για τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για τον δραστήριο χαρακτήρα του, την κοινωνικότητά του και τη βαθιά του αγάπη για τον συνάνθρωπο. Πάντα με όραμα και στρατηγική σκέψη, αγωνίστηκε για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των φαρμακείων και την ενίσχυση του ρόλου του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η προσφορά του στην κοινωνία και το ήθος του αναγνωρίστηκαν από όλους ανεξαιρέτως, ενώ η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 στις 14:30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Κορυφινής στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Συλλυπητήρια από φορείς και τοπικές αρχές

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χαλκιδικής, σε ανακοίνωσή του, αποχαιρέτησε με λόγια συγκίνησης τον μακροχρόνιο Πρόεδρό του, τονίζοντας πως ο Μιχάλης Μαργαριτίδης "υπήρξε η δυναμικότερη παρουσία στον Σύλλογο", με αδιάλειπτη και ουσιαστική προσφορά. "Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, δήλωσε:
"Ο Μιχάλης υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και ανιδιοτέλεια τόσο τον φαρμακευτικό κλάδο όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο μας. Η προσφορά του αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας."

Αντίστοιχα, ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής αναφέρει:
"Θα ζει για πάντα στη μνήμη μας μέσω της προσφοράς του και της αγάπης του για τον συνάνθρωπο."

Η Νέα Δημοκρατία – ΔΕΕΠ Χαλκιδικής αποχαιρέτησε ένα από τα ενεργά της στελέχη, εκφράζοντας τη βαθιά της συγκίνηση για την απώλεια "ενός ανθρώπου με ήθος, κύρος, επαγγελματισμό και αγάπη για τον τόπο".

Μια προσωπικότητα που θα λείψει

Ο Μιχάλης Μαργαριτίδης δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος φαρμακοποιός και συνδικαλιστής, αλλά και ένας άνθρωπος με βαθιά ανθρωπιά και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τόσο στον επαγγελματικό χώρο όσο και στην τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα