Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Μεσογειακή διατροφή στο επίκεντρο συνεδρίου στο Sani Resort

Τη μεσογειακή διατροφή προτείνει ως αντίδοτο στα στρεσογόνα επαγγέλματα των πυροσβεστών και των αστυνομικών στην Αμερική. Διδάσκει στο Χάρβαρντ θέματα εργασιακής υγιεινής, είναι παγκόσμια διακεκριμένος και τον διακρίνει η απλότητα και η κατά δεκτικότητα. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Στέφανος Κάλης θα είναι ο συντονιστής του συνεδρίου/διαδραστικού event Mediterranean Diet and Health που θα πραγματοποιηθεί στις 16 με 20 Οκτωβρίου στη Χαλκιδική, στο Sani Resort.

 

Το συνέδριο έχει ως στόχο την προβολή της Μεσογειακής διατροφής και την εισαγωγή των συμμετεχόντων σε αυτό τον υγιεινό τρόπο διατροφής στη θεωρία αλλά και στη πράξη και αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας Μεσογειακής Διατροφής και Υγείας στο Χώρο Εργασίας που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2014.

 

Στο συνέδριο που γίνεται σε συνεργασία με τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey, θα παραβρεθούν κορυφαίοι διεθνείς επιστήμονες και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. 

«Η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή είναι κάτι που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας και πλέον τόσο τα καλύτερα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο όσο και τα ιατρικά περιοδικά είναι θερμοί υποστηρικτές της» αναφέρει ο Κάλης.

 

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει όχι μόνο την Μεσογειακή διατροφή αλλά και την Ελληνική διατροφή. «Tο συνέδριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα Ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό», τονίζει ο Κάλης. Σήμερα η Μεσογειακή διατροφή, στην οποία περιλαμβάνεται η παραδοσιακή ελληνική  διατροφή είναι από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες που έχουν υπάρξει.

Η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή είναι το πιο καλά τεκμηριωμένο πρότυπο διατροφής στον κόσμο για την προώθηση υγείας και μακροζωίας αναφέρει ο Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Χάρβαρντ.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα