Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης στη Χαλκιδική -ΦΩΤΟ-

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Επίσκεψη στη Χαλκιδική πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, συνοδευόμενος από παράγοντες του υπουργείου, την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, τον συντονιστή της Ν.Ε. Στέλιο Παπαματθαίου και στελέχη του κόμματος στο νομό.

 

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε κατά σειρά με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο και προϊσταμένους - των αρμόδιων περί των γεωργοκτηνοτροφικών διευθύνσεων - της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής.

"Σε μια εποικοδομητική συζήτηση δύο και πλέον ωρών, θέσαμε υπόψη του όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους γεωργούς, κτηνοτρόφους και αλιείς μας, προτείνοντας δυνατές λύσεις εκεί όπου μπορούσαμε και ακούσαμε τις απόψεις και τοποθετήσεις επί των προτάσεών μας. Θεωρώ ότι κάναμε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των θεμάτων της αγροτιάς και βάλαμε τις βάσεις για συνέχιση των επαφών μας μαζί του όπως και ο ίδιος με διαβεβαίωσε" ανέφερε ο κ. Γιώργος.   

Στο δημαρχείο Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με κτηνοτροφικούς και μελισσοκομικούς φορείς της Χαλκιδικής, παρόντων του δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργου Ζουμπά και εκπροσώπων των δήμων Πολυγύρου και Σιθωνίας. Νωρίτερα, το κλιμάκιο είχε επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος Άγγελος Τσιαρτσαφλής και μέλη του συλλόγου.

Σε όλες τις συναντήσεις αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος στον οποίον τέθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής με κυριότερα:

τις Ελληνοποιήσεις αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, το κόστος παραγωγής, το καθεστώς των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων, τα ελαιολύματα πράσινης ελιάς, η λειτουργία των σφαγείων, η υπεραλίευση κλπ.

 

"Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η απλούστευση των διαδικασιών ώστε οι κτηνοτρόφοι να εξασφαλίζουν άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα, τις άδειες για την ανέγερση των σταβλικών τους εγκαταστάσεων", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

 

Σε όλα τα ζητήματα που ετέθησαν από τους εμπλεκόμενους, ο υπουργός έδωσε απαντήσεις εξηγώντας τις προθέσεις αλλά και τις "μάχες" του υπουργείου για καλυτέρευση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, οι γεωργοί και οι μελισσοκόμοι της χώρας και σε πολλά από αυτά, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή για άμεσες λύσεις.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα