Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αριστοτέλη

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αριστοτέλη, Γ. Ζουμπά με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και της ομάδας εθελοντών του Δήμου.

 

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η θωράκιση του Δήμου, κυρίως ενόψει θερινής περιόδου, σε μια περιοχή που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες. Βασικό επίδικο είναι ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων τόσο για την πρόληψη, όσο για την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων, όπως πλημμύρες και πυρκαγιές.

 

Ο απολογισμός της περσινής χρονιάς είχε θετικό πρόσημο και το ίδιο ευελπιστούμε ότι θα γίνει και φέτος, καθώς υπάρχει η προετοιμασία και ο κατάλληλος σχεδιασμός.

 

Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους πολίτες να δρουν άμεσα σε περίπτωση έκτακτων φαινομένων ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές. Μείζονος σημασίας είναι, επίσης, να τηρείται η απαγόρευση των παράνομων κατασκηνώσεων, έχοντας πάντα κατά νου και το πρόσφατο παράδειγμα πυρκαγιάς στην Αμμουλιανή. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, από την 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου, σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε χορτολιβαδικές ή βραχώδεις πεδινές εκτάσεις και σε αγροτικές εκτάσεις. Επίσης, οι πολίτες υποχρεούνται από τον νόμο να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που έχουμε στην ιδιοκτησία τους , προκειμένου να αποφύγουμε κινδύνους πυρκαγιάς.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα