Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945), διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Παύλου, εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος του παραρτήματος της Περιφέρειας Κεντρικής (εδδε), σε συνεργασία με τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Καλλικράτειας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τους αθλητικούς συλλόγους της Καλλικράτειας, με θέμα την «Παιδική Διατροφή».

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων σε θέματα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, καθώς συνδέονται άμεσα με την υγεία του ανθρώπου και την ποιότητα της ζωής του.

Οι διακεκριμένοι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι που παρέστησαν την εκδήλωση, μέσω από μια σειρά δράσεων και διασκεδαστικών διατροφοπαιχνιδιών που οργάνωσαν για τα παιδιά κάθε ηλικίας,  καθώς και με τους πάγκους (stands) με διάφορες θεματικές ενότητες που έστησαν, όπως τη σωματομετρία, την υγιεινή διατροφή, τη διατροφή για παιδιά με παιχνίδια και υγιεινές συνταγές για εύγευστα σνακ, προσπάθησαν να αναδείξουν το ρόλο της υγιεινής διατροφής και όλων των παραμέτρων της για την παιδική ηλικία. 

 

Επιπλέον οι γονείς είχαν τη δυνατότητα, μέσω του κ. Λεμπέση Παναγιώτη που ήταν υπεύθυνος διατροφολόγος για την εκδήλωση, να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την υγεία του ανθρωπίνου σώματος, τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, τη διατροφική πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου της Ν. Καλλικράτειας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων και Σωματείων της Ν.Καλλικράτειας, καθώς και πολλά παιδιά συνοδεία των γονέων τους.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα