Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ελλιπής ο αριθμός ασθενοφόρων στη Χαλκιδική

«Τα αυτοκίνητά μας είναι πεπαλαιωμένα, είναι πάνω από 20 χρονών, είναι ακατάλληλα για λειτουργία, οι ασθενείς που κουβαλάμε το καταλαβαίνουν. Έχουμε προβλήματα και με τα κλιματιστικά, ιδιαίτερα για το καλοκαίρι» διεμήνυσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Πρόδρομος Δεβέλογλου, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

 

«Υπάρχει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται πλήρης αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων μέσα σε έναν χρόνο για να έχει και ο πολίτης σωστή αντιμετώπιση», εξήγησε μεταξύ άλλων.

 

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Χαλκιδικής, ο κ Δεβέλογλου τόνισε πως «η Χαλκιδική έχει κάποια αυτοκίνητα που εδρεύουν σε κέντρα υγείας και στον Πολύγυρο. Επειδή έγιναν κάποιες προσπάθειες να προσλάβουμε προσωπικό αλλά δεν ευδοκίμησαν, αναγκαστικά φεύγουν αυτοκίνητα από τη Θεσσαλονίκη και πηγαίνουν να καλύψουν ανάγκες του νομού Χαλκιδικής. Χρόνια ζητάμε εποχικό προσωπικό, τουλάχιστον για τέσσερις μήνες για να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά δεν μας ακούει κανείς».

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης έκανε ειδική μνεία στον ελλιπή αριθμό ασθενοφόρων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Χαλκιδική. « Η Χαλκιδική αυτή τη στιγμή έχει πέντε ασθενοφόρα και με κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, με κάποια άτομα που θα μετακινηθούν, μπορεί να φτάσουμε στην καλύτερη περίπτωση τα έξι, συν ένα που θα κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό το ένα αυτοκίνητο, φυσικά μειώνει τη δύναμη των ασθενοφόρων της Θεσσαλονίκης. Η Χαλκιδική χρειάζεται τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα», διευκρίνισε ο Πρόδρομος Δεβέλογλου στον Alpha 96,5.

 

Τέλος, ο κ Δεβέλογλου αναφέρθηκε και στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι «έχουν φτάσει στα όρια τους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, αρχίζουν και βγαίνουν και προβλήματα υγείας και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα προσωπικού. Το τελευταίο διάστημα είχαμε κρούσματα 15-20 άτομα, τα οποία είχαν ρήξη τένοντα.

  


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα