Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έτος ανακύκλωσης το 2017 για τον Δήμο Πολυγύρου

Στην ανακήρυξη του 2017 ως έτους ανακύκλωσης για τον Δήμο Πολυγύρου προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου.

Στόχος της πολιτικής αυτής κίνησης είναι να μεταλαμπαδευτεί το μήνυμα της ανακύκλωσης, η σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η τεράστια σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλους τους δημότες.

 

Ο Δήμος Πολυγύρου υλοποιεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης από το καλοκαίρι του 2012 πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Μέσω του δικτύου των μπλε κάδων, που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε οικιστικό σύνολο του Δήμου μας, συγκεντρώθηκαν έως το τέλος του 2016 πάνω από 2.100 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, σκουπίδια που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα θάβονταν στο ΧΥΤΑ Πολυγύρου. Πρόκειται για ένα δίκτυο με 500 μπλε κάδους, που χάρη στην ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου συνεχώς μεγαλώνει, μιας και η ΕΕΑΑ ενέκρινε την προμήθεια για την νέα χρονιά επιπλέον κάδων.

 

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Πολυγύρου έχουν τεθεί σε λειτουργία και τρία νέα προγράμματα-ρεύματα ανακύκλωσης: οι κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες, η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και η ανακύκλωση πλαστικών καπακιών ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης, για την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων.

 

«Η ανακήρυξη του 2017 ως έτους ανακύκλωσης φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια προτροπή για την τοπική κοινωνία να συμμετέχει πιο ενεργά στα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιούνται εντός της γεωγραφικής περιφέρειας του Δήμου μας. Με επικοινωνιακές δράσεις, που θα οργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα ρεύματα ανακύκλωσης στον Δήμο Πολυγύρου αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διατίθενται με ιδιαίτερη έμφαση στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, προσθέτοντας ότι οι δράσεις που σχεδιάζονται θα βοηθήσουν στην αύξηση του τονάζ των ανακυκλώσιμων υλικών και στην προμήθεια για τον Δήμο μας και δεύτερου οχήματος ανακύκλωσης από την ΕΕΑΑ.

 

Οι βασικοί πυλώνες των δράσεων περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

• Σεμινάρια ανοιχτά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

• Ψηφιακή αποτύπωση των κάδων απορριμμάτων και δημιουργία application για τους επισκέπτες και τους δημότες με τα πράσινα σημεία.

• Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και διεκδίκηση πόρων από τα αρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια.

• Επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης και σε άλλα ρεύματα.

• Συμμετοχή σε διεθνείς δράσεις περιβάλλοντος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα