Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Ε Επικαιρότητα

Ο Πολύγυρος τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα γιόρτασε ο Πολύγυρος τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο στο Μητροπολιτικό Ναό. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος πλαισίουμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ειρηναίο Μιχαηλίδη και ιερείς της Μητροπόλεως.

 

Παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Βορδος και Δημήτρης Ζαγγίλας και ευσεβείς πιστοί που τίμησαν τον πολιούχο και την παραμονή με τον πανηγυρικό εσπερινό και το πρωί με την αρχιερατική θ. Λειτουργία και την λιτανεία της σεβασμια εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως.

 

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί τον πλέον λαοφιλή και προσφιλή άγιο της Εκκλησίας και προστάτη των θαλασσών και των ταξιδεμενων, όπως τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης στο κήρυγμά του, καλώντας τους πιστούς σε βίωση του μυστηρίου της πίστεως και της Εκκλησίας, η οποία αναδεικνύει αγίους, όπως τον Άγιο Νικόλαο.

 

Μετά τη Θ. Λειτουργία έγινε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους δρόμους του Πολυγύρου.

πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα