Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Ε Επικαιρότητα

Απάντηση Χατζηδάκη για την Επέκταση του Φυσικού Αερίου στη Χαλκιδική

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας με θέμα την επέκταση του φυσικού αερίου στη Χαλκιδική, απάντησε το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Πάνας, ο υπουργός δίνει θολές εξηγήσεις για ποιος είναι ο λόγος που το φυσικό αέριο δεν έχει έρθει ακόμα στη Χαλκιδική.


Το αρμόδιο Υπουργείο διατυπώνει ένα γενικότερο σχεδιασμό για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και σε απομακρυσμένες περιοχές και η ΔΕΔΑ διευκρινίζει ότι εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών, που αφορούν την τροφοδότηση της Χαλκιδικής με φυσικό αέριο, εξετάζονται και οι εναλλακτικοί τρόποι τροφοδότησης, ώστε να ενταχθεί μελλοντικά στο σχεδιασμό της εταιρείας.
 

​Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Η Χαλκιδική είναι η μόνη περιοχή στην Κεντρική Μακεδονία που δε βρίσκεται στον προγραμματισμό για τη σύνδεση με φυσικό αέριο τα επόμενα χρόνια .
Είναι αναγκαία η ύπαρξη συγκεκριμένων ενεργειών   για το θέμα του φυσικού αερίου στη Χαλκιδική.
Οι απαντήσεις του Υπουργείου και της αρμόδιας αρχής δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο.
Εκτός των  κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων θα επιδιώξω μια σειρά επαφών με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , προκειμένου να συντονιστούν ενέργειες για το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει στον τόπο μας».

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα