Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε καραντίνα 50 προσκυνητές που ήταν στο ίδιο καράβι με τον μοναχό

Εντοπίστηκαν οι 50 προσκυνητές που επέβαιναν στο ίδιο καράβι στις 19 Μαρτίου από Ουρανούπολη προς Δάφνη με τον μοναχό που βρέθηκε θετικός και τέθηκαν σε καραντίνα.

 

«Οι 50 επιβάτες του πλοίου που ταξίδεψαν μαζί με τον αγιορείτη μοναχό βρίσκονται σε καραντίνα και για τις επόμενες 5 ημέρες καθώς έχει παρέλθει σχεδόν ένα δεκαήμερο από το δρομολόγιο του πλοίου που ήταν στις 19 Μαρτίου. Δεν παρουσίασε κανένας συμπτώματα εκτός από τους 3 μοναχούς που ούτε αυτοί διαγνώστηκαν με κορωνοιό», εξηγεί στο vimaorthodoxias.gr ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Ορους (Καρυές) κ. Κωνσταντίνος Δουκουσλής.

 

Αναφορικά με τον 55χρονο μοναχό από το μοναστήρι της Ξενοφώντος που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό παραμένει σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα.

 

Στο μεταξύ παρατείνεται έως τις 11 Απριλίου η αναστολή εισόδου προσκυνητών στο Άγιον Όρος, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.  

 

Το Άγιον Όρος δεν δέχεται επισκέψεις από προσκυνητές από τις 19 Μαρτίου, υλοποιώντας σχετική διυπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας. 

 

πηγἐς: vimaorthodoxias.gr, voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα