Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Η Χαλκιδική στις πιο ευάλωτες περιοχές για δασικές πυρκαγιές

 Η Χαλκιδική μαζί με την Πιερία είναι οι πιο ευάλωτες περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία για ενδεχόμενη εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς. Οι προετοιμασίες του μηχανισμού πυροπροστασίας κάνει την περίοδο αυτή όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την αντιπυρική περίοδο, με βάση τις ιδιαιτερότητες των περιοχών αυτών.Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης, «δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στα πευκοδάση, ο μηχανισμός στήνεται με βάση τις συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιτηρείται ολόκληρη η περιφέρεια».

Συνεννοήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων


   «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης και η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω e-mail για τις απαραίτητες συνεννοήσεις στα συντονιστικά όργανα πολιτικής προστασίας, ενώ ο βαθμός ετοιμότητας αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 80%», αναφέρει. Γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι αναμένονται οι εξελίξεις για τον αριθμό των πυροσβεστικών αεροπλάνων και γενικότερα των εναέριων μέσων που θα συνδράμουν το έργο της δασοπυρόσβεσης και αναμένεται ως τις 20 Μαΐου η ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν και το προσωπικό που θα είναι διαθέσιμο. «Έχουμε πληροφορίες για αυξημένο προσωπικό και μέσα φέτος, καθώς έγιναν προσλήψεις στο πυροσβεστικό σώμα», σημειώνει ο κ. Στεργιάδης.

   Στο ερώτημα κατά πόσο τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού επηρεάζουν τον σχεδιασμό για τη δασοπυρόσβεση, απαντά αρνητικά καθώς, όπως διευκρινίζει, δεν υπάρχει περίπτωση σε ενδεχόμενη πυρκαγιά ή έκτακτο συμβάν να μην σπεύσουν οι δυνάμεις που θα χρειαστούν για την αντιμετώπισή του.

   Από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνει τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού και τη διοργάνωση πάρτι, ακόμη και σε υπαίθριο περιβάλλον, σε παραλίες ή δάση και τονίζει ότι όσοι βρίσκονται στο δάσος δεν θα πρέπει να ανάβουν φωτιά ή να πετούν τσιγάρα. «Σε περίπτωση που αντιληφθούμε κάποια πυρκαγιά καλούμε άμεσα στο 199 και αν εμείς οι ίδιοι βρεθούμε σε κίνδυνο, στο 112», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα