Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής στην περιοδεία του Μ. Βορίδη

 

Το Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Μαρτίου, η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής ακολούθησε το βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στην εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο στη Νέα Τρίγλια και στην ξενάγησή του στο Δήμο Κασσάνδρας.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ βρέθηκαν στην Κασσανδρεία όπου συνομίλησαν με τον δήμαρχο και τους τοπικούς εκπροσώπους φορέων. Στη συνέχεια συνόδευσαν τον κ.Βορίδη στη Νέα Σκιώνη, στο Παλιούρι, στο Πευκοχώρι και τελικός προορισμός τους ήταν η Άφυτος όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του ως νομαρχιακή οργάνωση νεολαίας, να ακούσουν τις προτάσεις του και να εκφράσουν τις ανησυχίες και προβληματισμούς του τόπου.

Συγκεκριμένα, από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του Νομού, ιδιαίτερα των οδικών δικτύων και των φραγμάτων. Θέματα που θίχτηκαν επίσης, ήταν το πανεπιστημιακό άσυλο σε συσχετισμό με επίκαιρα γεγονότα και η πανεπιστημιακή αστυνόμευση, η περικοπή των αθλητικών προνομίων και η στήριξη των αθλητών μέσω υποδομών, χρηματοδότησης και οργάνωσης του χώρου με σκοπό την εξασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων και μεταρρυθμίσεων.

 

Θέμα που κέντρισε το ενδιαφέρον όλων ήταν η αναφορά στο μεταναστευτικό, όπου ο κ. Βορίδης εξέφρασε την επιθυμία του για την κατάργηση της δευτεροβάθμιας επιτροπής για τους αιτούντες άσυλο  και την σωστή καταγραφή των εισερχομένων προσφύγων  και μεταναστών, έχοντας και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα,  προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύει ο χαρακτηρισμός τους ως πρόσφυγες, άρα και η προστασία τους, και αναπτύχθηκε η πεποίθηση της σωστής φύλαξης των υδάτινων συνόρων μας. Στελέχη της οργάνωσης εξέφρασαν τον προβληματισμό τους πάνω στο θέμα του brain drain, τη "διαρροή εγκεφάλων ". Τέλος, το ενδιαφέρον του κύριου Βορίδη στράφηκε προς τους λόγους της νεολαίας για την ενασχόλησή τους με την ΟΝΝΕΔ και άκουσε δικές μας τοποθετήσεις.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα