Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αειφόρο σχολείο και τουρισμός συζητήθηκαν στο ΕΠΑΛ Νικήτης - Χαρτογραφούνται οι περιπατητικές διαδρομές

«Στόχος μας είναι να δώσουμε το έναυσμα ώστε το αειφόρο σχολείο να συνδυαστεί με τον τουριστικό παράγοντα στο νομό» υπογράμμισε η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Αικατερίνη Τσέκου στο πλαίσιο της ημερίδας «Αειφόρο σχολείο – αειφόρος τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Νικήτης.

 

Την ημερίδα διοργάνωσε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Αειφόρος Τουρισμός» σε συνεργασία με το  Δήμο Σιθωνίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.


Πρώτη επίσημη χαρτογράφηση περιπατητικών διαδρομών στη Χαλκιδική

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε ότι το σχολείο μπορεί να παίξει ένα πολυσήμαντο ρόλο για την αυριανή ανάπτυξη του τουρισμού και γι΄αυτό ο Τ.Ο.Χ υποστηρίζει ανάλογες δράσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι με αφορμή τον εορτασμό του φετινού έτους αειφόρου τουρισμού ο Τ.Ο.Χ προχωρά στην πρώτη επίσημη χαρτογράφηση των περιπατητικών διαδρομών στη Χαλκιδική.

«Αρχικά θα ξεκινήσουμε με 10 διαδρομές και σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το Εργαστήρι Δασοκομίας θα κάνουμε την καταγραφή των διαδρομών και θα προχωρήσουμε με τη σήμανση και την πιστοποίηση σύμφωνα με το ευρωπαϊκά πρότυπα», ανέφερε στο halkidikinews.gr ο κ. Τάσιος. 

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν το αειφόρο σχολείο ως το σχολείο του μέλλοντος, οι εκπαιδευτικές επιλογές και οι επαγγελματικές προοπτικές του τουρισμού, η αειφόρος ανάπτυξη ως προϋπόθεση για την επιμήκυνση  της τουριστικής περιόδου στη Χαλκιδική και άλλα.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί απ΄ όλη τη Χαλκιδική, μαθητές κυρίως τουριστικής ειδικότητας και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό. 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα