Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Κυβερνήτης Φλόριντα: «Φύγετε τώρα! Δεν θα επιβιώσετε!»

Αγωνιώδης έκκληση του Τόνι Σκοτ σε όσους σκοπεύουν να μείνουν στις οικίες τους - Ο τυφώνας απειλεί να καταστρέψει 8,5 εκατ. κτίρια - Απομακρύνονται με όλα τα μέσα οι κάτοικοι

 

«Φύγετε τώρα! Δεν θα επιβιώσετε!». Ο κυβερνήτης της Φλόριντα απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση στους κατοίκους του Μαϊάμι και των υπόλοιπων περιοχών της χερσονήσου, προκειμένου να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές στις οποίες έχει δοθεί η σχετική εντολή από τις αμερικανικές αρχές, ενώ ο υπερκυκλώνας Ίρμα πλησιάζει τις ακτές της αμερικανικής ηπείρου.

 

Ο Ρίκι Σκοτ δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα… Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Πρέπει να φύγετε τώρα». Τόσο το Μαϊάμι όσο και άλλες περιοχές της Φλόριντα έχουν μετατραπεί σε «πόλεις-φαντάσματα», ενώ οι κάτοικοι εξακολουθούν να εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο τις οικίες τους, προκειμένου να απομακρυνθούν από το «μονοπάτι» που αναμένεται να ακολουθήσει η γιγαντιαία αυτή καταιγίδα. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα στα νησιά του Ατλαντικού ανέρχονται σε 21.

 

Ο Ρίκι Σκοτ ζήτησε βοήθεια από τουλάχιστον 17.000 εθελοντές για την επόμενη μέρα, καθώς και για την αποστολή από την κεντρική κυβέρνηση μεγάλου αριθμού νοσοκόμων και γιατρών. Λίγες ώρες μετά τη δραματική έκκληση του κυβερνήτη της Φλόριντα, οι μετεωρολογικές αρχές που παρακολουθούν το γιγαντιαίο αυτό φαινόμενο, υποβίβσαν τον τυφώνα Ίρμα σε κατηγορία 3. Παρόλα αυτά, το χτύπημα θα είναι ιδιαιτέρως σφοδρό στην περιοχή, καθώς οι άνεμοι πνέουν με 200 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ο όγκος νερού που θα πέσει στη χερσόνησο της Φλόριντα θα είναι άνευ προηγουμένου. 

 

 

Ο υπερτυφώνας απειλεί να καταστρέψει 8,5 εκατ. κτίρια

 

Ο τυφώνας Ίρμα απειλεί να καταστρέψει 8,5 εκατ. κτήρια στην Φλόριντα, την ώρα που το Μαϊάμι θυμίζει πόλη - φάντασμα, καθώς περισσότεροι από έξι εκατομμύρια κάτοικοι έχουν δεχθεί εντολή να εκκενώσουν την περιοχή και εγκαταλείπουν την μεγαλούπολη με κάθε μέσο. 

Βάσει μελέτης της εταιρείας CoreLogic, υπολογίζεται πως «8.456.455 κατοικίες και καταστήματα αντιμετωπίζουν "εξαιρετικό", "πολύ υψηλό" ή "υψηλό" κίνδυνο από τους ανέμους του τυφώνα Ίρμα». Την ίδια ώρα, υπολογίζεται πως επιπλέον 3.494.735 κτήρια αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποστούν ζημιές από τον τυφώνα. Η μελέτη μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Fox News, δεν εξετάζει ενδεχόμενες ζημιές από πλημμύρες, παρά μόνο από τους ανέμους. 

 

Παράλληλα, η εταιρεία ηλεκτρισμού της Φλόριντα υπολογίζει πως τα εννιά από τα δέκα συνολικά εκατομμύρια κατοίκους που ηλεκτροδοτούνται από αυτήν θα μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω της Ίρμα, μπορεί και για εβδομάδες! 

 

Αυτή την στιγμή η Ίρμα είναι τυφώνας κατηγορίας 4, αν και την νύχτα, καθώς προσέγγιζε την Κούβα είχε ανέβει και πάλι σε κατηγορία 5. Σε όλο του το μέγεθος αναμένεται να χτυπήσει την Φλόριντα την Κυριακή. 

protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα