Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Ιταλία: 23 οι νεκροί στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Στους 23 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στο ξενοδοχείο Rigopiano, το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, μετά την ανάσυρση ακόμα τριών σορών χθες την νύχτα κι ακόμα δύο σήμερα.

 

Συνολικά 11 άτομα, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι, έχουν διασωθεί, ενώ αγνοούνται ακόμα έξι.

 

Οι τελευταίοι επιζήσαντες απεγκλωβίστηκαν το περασμένο Σάββατο, κάτι που κάνει τις ελπίδες να είναι ζωντανοί οι υπόλοιποι αγνοούμενοι να εξανεμίζονται. Μικρό «φως στο τούνελ» ανάβει ο εντοπισμός και ανάσυρση σκυλιών από το ισοπεδωμένο ξενοδοχείο.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περίπου 11.000 άτομα, ενώ οι Αρχές έχουν εξ αρχής κατηγορηθεί για εγκληματική καθυστέρηση ανταπόκρισης, αφού οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο είχαν προειδοποιηθεί για την κακοκαιρία, ήταν έτοιμοι να φύγουν – γι’αυτό και κάποιοι φορούσαν μπουφάν και τσάντες – όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες άργησαν να φτάσουν στην περιοχή.

«Είμαστε περήφανοι για τους διασώστες μας, πρόκειται για υποδειγματικούς πολίτες», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιταλός Πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Γερουσία της Ρώμης.

 

«Μιλάμε για έντεκα χιλιάδες άτομα τα οποία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να σώσουν ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «έγινε κάθε προσπάθεια από ανθρώπινης, τεχνικής και οργανωτικής πλευράς για να εντοπισθούν και να σωθούν οι αγνοούμενοι».

 

 Ο Τζεντιλόνι ανέφερε, επίσης, ότι στο ξενοδοχείο Rigopiano δούλεψαν και δουλεύουν διακόσιοι άνθρωποι μέλη των σωστικών συνεργείων. Σε ό,τι αφορά την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της χώρας, εξήγησε ότι στην φάση σφοδρότερης κακοκαιρίας δημιουργήθηκε πρόβλημα σε 117.000 οικογένειες, αλλά τώρα οι βλάβες έχουν σχεδόν όλες αποκατασταθεί.

«Αν υπήρξαν ευθύνες και καθυστερήσεις, είναι σωστό να εντοπισθούν από τις δικαστικές έρευνες. Η κυβέρνηση δεν φοβάται την αλήθεια», είπε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

 

Τόνισε, όμως, ότι «συμμερίζεται την αναζήτηση της αλήθειας, αλλά όχι την βούληση για αποδιοπομπαίους τράγους και τιμωρούς, διότι η Ιστορία, συχνά, μετατρέπει πολύ γρήγορα τους τιμωρούς σε αποδιοπομπαίους τράγους».

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα