Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026

Π Πολιτισμός

Ξεκινούν απόψε οι εκδηλώσεις Γεύση - Παράδοση - Πολιτισμός

Με την παράσταση ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟ «ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ» ξεκινά σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός, που πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πεζόδρομο του Πολυγύρου από το Μορφωτικό – Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Στις 21:00, στο προαύλιο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων και αμέσως μετά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια παράσταση αφιέρωμα στον θεατρικό - κινηματογραφικό συγγραφέα και στιχουργό Αλ. Σακελλάριο με τραγούδια μεγάλων συνθετών (Σουγιούλ, Χατζιδάκι, Γιαννίδη, Ξαρχάκου κ.α), οπτικό υλικό από ταινίες και συνεντεύξεις του. Η εκδήλωση περιλαμβάνει και θεατρική αφήγηση με υλικό από το βιβλίο της Τίνας Σακελλαρίου "λες και ήταν χθες" και σκηνές από θεατρικά έργα.

Συμμετέχουν: η μουσική συντροφιά «Αργάς» (Αντώνης Κωνσταντινίδης, Μάκης Στεργιούδης, Μαρία και Αλέκος Αρβανίτη, Μαρινέλλα Hertug, Μαρία Κουνάδου, Μαρία Αντωνακοπούλου), ο Θίασος «ΕΝΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ» και φίλοι (Μελπομένη Χριστολιάκου, Κατερίνα Ι. Κοσμά, Ζάκης Χουρμουζιάδης, Τέλης Ξυδιάς, Μιλτιάδης Μαρέτας) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας «ΑΝΘΕΜΟΥΣΕΣ».

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.