Κυριακή, 12 Ιουλίου 2026

Π Πολιτισμός

Κοσμοσυρροή στη γιορτή του μανιταριού στον Ταξιάρχη -ΦΩΤΟ-

Στον ορεινό Ταξιάρχη, στις πλαγιές του Χολομώντα, στο κέντρο της ορεινής Χαλκιδικής, γιορτάστηκε φέτος η 34η γιορτή του μανιταριού. Η κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το Σάββατο το βράδυ όλους τους επισκέπτες, που από νωρίς το απόγευμα έφτασαν εκεί.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη και οι κάτοικοι του χωριού, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση, διοργάνωσαν και φέτος τη Γιορτή Μανιταριού, εκεί όπου αντάμωσαν γνωστοί και φίλοι σε ένα γλέντι γεμάτο από κρασί, μανιταρομεζέδες, μουσική και χορό. 

Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου από νωρίς ετοίμασαν μανιταρόπιτες, ψητά, λιαστά, τηγανιτά μανιτάρια και άλλα μανιταροεδέσματα που προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις.

halkidikinews.gr
αεροφωτογραφίες του Γ.Σαρακατσάνου


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.