Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αρναίας

Στις 26 Οκτωβρίου 1912 ο Ελληνικός Στρατός, επί Πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου, με αρχηγό τον διάδοχο Κωνσταντίνο εισέρχεται στη Θεσσαλονίκη, ελευθερώνοντας την από τον τουρκικό ζυγό και προλαβαίνοντας την απέλπιδα προσπάθεια των Βουλγάρων κομιτατζήδων να την καταλάβουν.

Επτά ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου του 1912 ο Ουλαμός του Αξιωματικού Ιωάννη Αλεξάκη, εισέρχεται ως απελευθερωτής στην Λιαρίγγοβη (Αρναία), γινόμενος δεκτός με ενθουσιασμό από τον κλήρο και το λαό της.

Αυτή την επέτειο γιορτάζει η Αρναία και φέτος την 1η Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με τη μεγάλη γιορτή των Αγίων Αναργύρων, όπου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων στην Αρναία.

Οι εφετινές επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις της συμπλήρωσης των 105 ετών από την απελευθέρωση της Αρναίας και της Β. Χαλκιδικής γίνονται σε συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα