Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Πολύγυρος: Τελετή λήξης των εκδηλώσεων «Γεύση- Παράδοση- Πολιτισμός»

Σε γεγονός της χρονιάς εξελίχθηκε για τον Πολύγυρο η 5η Γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γεύση- Παράδοση- Πολιτισμός», που οργάνωσε το διάστημα 22 – 25 Αυγούστου 2019 ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «Αριστοτέλης» με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής.

 

Το τριήμερο 23 – 25 Αυγούστου ο πεζόδρομος της πρωτεύουσας πλημμύρισε από αυθεντικές τοπικές γεύσεις, προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέπτες κάθε ηλικίας. Οι παραγωγοί, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ήρθαν σε επαφή με το ευρύ καταναλωτικό κοινό ενώ οι σύλλογοι, που πήραν μέρος στην προσπάθεια, έκαναν γνωστή τη δράση τους.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε ότι στόχος των εκδηλώσεων αυτών, που αποτελούν πλέον θεσμό για τον Δήμο Πολυγύρου, είναι η προώθηση της τοπικής μας παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ευχαρίστησε τους συλλόγους, τους φορείς και τους εθελοντές, που για μια πέμπτη χρονιά συνεργάστηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Πολυγύρου για την προβολή του τόπου μας. Ευχαρίστησε ακόμα τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πολυγύρου, που όλες αυτές τις ημέρες συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και απόλαυσαν τις εκδηλώσεις.

 

Η Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ιφιγένεια Κυριάκου, στην λήξη ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, τα μέλη του Δ.Σ του ΝΠ»ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», τους υπαλλήλους και οδηγούς του Δήμου, την Δημοτική κατασκήνωση, τους συμμετέχοντες φορείς, τους εθελοντές, τους δημότες και τους επισκέπτες που «αγκάλιασαν» τις εκδηλώσεις καθώς και τους χορηγούς , αναφέροντας , « Η εθελοντική προσφορά και η ομαδική - συλλογική προσπάθεια όλων βοήθησε στην πραγματοποίηση και την επιτυχία της γιορτής με απώτερο σκοπό την καθιέρωση και την εξέλιξή της σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας. Είναι υπέροχο να ξέρουμε ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε φίλους, για να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη σας και ευελπιστούμε να συνεχίσετε και στο μέλλον να είστε κοντά μας και να μας στηρίζετε. Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την 6η γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», η οποία υποσχόμαστε να είναι ακόμη πιο «δυνατή» σε ένταση, έκταση και συλλογικότητα ».

Συμμετείχαν αλφαβητικά οι Σύλλογοι:

Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου Ενόργανης – Τραμπολίνο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Αθλητικό Σωματείο «Νίκη» Πολυγύρου

Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινωνικής Ανάπτυξης Πολυγύρου

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Βραστάμων

Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Γαλάτιστας «Η ΓΑΛΑΤΕΙΑ»

Πολιτιστικός Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας «Ανθεμούσες»

Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου

Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ»

Σύλλογος Γυναικών Ορμύλιας «Ανδρομάχη»

Σύλλογος Ηπειρωτών Χαλκιδικής «Η Δωδώνη»

Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου

Σύλλογος Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Διευρυμένου Δ. Πολυγύρου

Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής «Νίκος Καζαντζάκης»

Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν. Χαλκιδικής – Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ»

Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας - Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγ. Όρους & Αρδαμερίου

Φιλοζωικό Σωματείο Πολυγύρου «Κιβωτός»

Χορευτική Ομάδα Συλλόγου Γονέων & Φίλων 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου

Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου «Έξι Βρύσες»

Συμμετέχουν αλφαβητικά τα Φιλοξενούμενα Χορευτικά Συγκροτήματα

Χορευτικό Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Χορευτικό συγκρότημα «Ala too» από το Κιργιστάν

Χορευτικό συγκρότημα «Expresion Latino Americana» από το Εκουαδόρ

Χορευτικό συγκρότημα «Hiziya» από την Αλγερία

Χορευτικό συγκρότημα «Ikorta» από την Γεωργία

Χορευτικό Συγκρότημα «Ljubistok» από την Ουκρανία

Χορευτικός Λαϊκός Όμιλος «Passons» από την Ιταλία

Χορευτικό συγκρότημα «Ηasad Folkdance group» από την Τουρκία

 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα