Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η πρεμιέρα της σειράς Κόκκινο Ποτάμι ενθουσίασε το τηλεοπτικό κοινό

«Το Κόκκινο Ποτάμι», η συγκλονιστική ιστορία αγάπης με φόντο τη σκληρή εποχή που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Πρόκειται για μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή με πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών που ταξίδεψε για γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Η σειρά του Open «Το Κόκκινο Ποτάμι», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, είχε θερμή υποδοχή στο Twitter τόσο πριν όσο και μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου.

 

Το #kokkinopotami ήταν Νο1 trend στο ελληνικό Twitter κατά τη διάρκεια της προβολής της σειράς του Open. Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών ήταν «δυνατές», αλλά οι χρήστες στα social media ξεχώρισαν στο πρώτο επεισόδιο εκείνες του Αργύρη Πανταζάρα, του Ιωάννη Παπαζήση και της Αναστασίας Παντούση, ενώ θετικά σχολιάστηκαν η Τάνια Τρύπη και ο Κωνσταντίνος Καζάκος.

 

Το Κόκκινο Ποτάμι - Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε τη μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη.

 

Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς, σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

 

 

Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

 

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που, ωστόσο, έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

 

Με φόντο τη Γενοκτονία των Ποντίων το Open ΤV παρουσιάζει τη σειρά και φωτίζει την τραγωδία που σημάδεψε τον Ελληνισμό.

ethnos.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα