Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μουδανιά: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η "Πρόληψη Σώζει Ζωές" ήταν το μήνυμα που ακούστηκε από όλους στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κέντρο Κοινότητας και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο "Άλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού.

 

Η Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών γέμισε από κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για ενημέρωση αλλά και στο μήνυμα ζωής, το οποίο φέρει η έγκαιρη πρόληψη. Την επιστημονική διάσταση έδωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του ΑΠΘ, κ. Σπύρος Μηλιαράς, ενώ τη βιωματική τους εμπειρία κατέθεσαν από το "Άλμα Ζωής" η κα Εβελίνα Αποστόλου και μία συνδημότισσά μας η κα Έλσα Κεφσενίδου.

 

Στους χαιρετισμούς, που προηγήθηκαν, ο Δήμαρχος Μ. Καρράς τόνισε τη σημασία της πρόληψης. "Τον εχθρό σου για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει πρώτα να τον γνωρίζεις" ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χριστίνα Μηκέ Τσέλιου αναφέρθηκε στην προσπάθεια, που καταβάλλει ο Δήμος μας, προς την κατεύθυνση της πρόληψης εφαρμόζοντας με επιτυχία πρόγραμμα μαστογραφιών σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Θεαγενείου. Η κα Εύη Μπακάλη, μέλος του Δ Σ του Συλλόγου "Αλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκης, μίλησε για τον Σύλλογο και τον ρόλο του στη στήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέσποινα Ραμανδάνη και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αθανασία Εμμανουηλίδου Ευταξία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα