Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία!

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε ο Οδυσσέας Μουζενίδης στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης ρίχνοντας στη σφαιροβολία για πρώτη φορά πάνω από τα 20 μέτρα.

 

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ και του Α.Σ. Κένταυρος της Ν.Καλλικράτειας, και  "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης στο Γκροσέτο, σημείωσε 20,09 μ. στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια στην ημερίδα κλειστού στίβου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και έδειξε για μία ακόμη φορά τη δυναμική του.

 

Ο αθλητής έκλεισε τον αγώνα του με την μεγάλη βολή, ωστόσο το πρώτο ρεκόρ της ημέρας το πέτυχε στην τρίτη του βολή με 20,03 μ., ενώ ακολούθησε στην πέμπτη προσπάθεια, το 20.04 μέτρα. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας ήταν 19,93 μ. και ανήκε στον ίδιο από τις 28 Ιανουαρίου του 2017, επίσης από ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Μουζενίδης, το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Τάμπερε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από το Νορβηγό Μάρκους Τόμσεν που έχει ρίξει 21.47μ. 

 

Στο κλειστό των Αμπελοκήπων εκτός από τη σφαιροβολία, έγιναν και τα οριζόντια άλματα, εκεί όπου ξεχώρισε ο 16χρονος Γκαλήπ Φαϊκογλου, που "προσγειώθηκε" στα 7,17 μ. στο μήκος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα