Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Α Αθλητικά

Αγώνας αερομοντελισμού με συμμετοχές Ελλήνων και Βουλγάρων αθλητών -ΦΩΤΟ

Ένας ακόμα συναγωνισμός αερομοντελισμού στο μοντελοδρόμιο της Ένωσης Αερομοντελιστών Μουδανιών με συμμετοχές Ελλήνων και Βουλγάρων αθλητών.

 

Ο αγώνας έγινε με ηλεκτρικά ανεμόπτερα στα οποία ο ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμεύει μόνο για την άνοδο των ανεμοπτέρων. Στην συνέχεια ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα απενεργοποιεί το ηλεκτρικό μοτέρ που δίνει κίνηση στην έλικα. 

 

Από εκεί και πέρα ο αθλητής πρέπει να βρει και να εκμεταλλευτεί τα ανοδικά θερμικά ρεύματα τα οποία θα κρατήσουν το αερομοντέλο στον αέρα και για χρονικό διάστημα 10 λεπτών.  Στο 11 λεπτό πρέπει να προσγειωθεί το αερομοντέλο σε συγκεκριμένη περιοχή εντός του μοντελοδρομίου. 

 

Όλοι οι αθλητές πετάνε μαζί σε 7 προγραμματισμένους από τον αλυτάρχη γύρους, διάρκειας όπως είπαμε των 10 λεπτών ο κάθε γύρος. 

Στην Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών και στο μοντελοδρόμιο στου Ζωγράφου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αγώνες και εκδηλώσεις αερομοντελισμού, όπως και εκπαίδευση για τους νέους αερομοντελιστές που επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό το πολύ ενδιαφέρον χόμπι που είναι παράλληλα και άθλημα αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα